Onsdag 1 okt

DSCF0118Den här veckan har vi jobbat med Oo. Här målar Tim en O bild. På bilden är det ostar, ormar och o:n.

DSCF0120 Vi har gjort topplistor,på dem skulle man räkna upp sina fem favoritgodisar. Här är det Viktor som skriver.

DSCF0121 Vi har varit i skogen.På vägen dit spelade vi in ett avsnitt till vår trafikfilm. Det handlade om vilken sida man ska gå på och hur man gör när man går över gatan. Man får heller inte leka på vägen.

DSCF0122 När vi kom fram till skogen fick vi leka.

DSCF0123 Här får ni se hur godislistorna ser ut.

DSCF0125 Spöket hade gett oss i uppgift att spöka till våra namn. Man fick en lapp med sitt namn som man skulle klippa isär bokstäverna. Sedan skulle man flytta om dom på så många sätt som möjligt och skriva alla olika. sist valde man ut det spöknamn man tyckte bäst om.  Fanny blev Fanyn och så har vi en ny pojke som heter Tikorv. Ni får gissa vem det är.

Den här veckan är det hälsovecka. Vi har pratat om hur man ska sköta om sin kropp. Det viktigaste på dagen om man ska orka med skolan är frukost.

Det har varit skoljogg då sprang vi 1 km. När vi kom i mål fick vi Wasamacka och vatten. Man fick också ett Diplom.

Nu är snart alla klara i matteboken som heter Nyckelpigan. Snart ska vi lära oss minus.

Vi håller på att skriva brev till Emanuel och i dag har vi skypat med honom.

Svaret på Marias mattekluring blev 40.

Här kommer en gåta från oss. Vad är det man har själv men som andra använder mer?

2 reaktion på “Onsdag 1 okt”

1. Hej alla barn!!

Va ni är duktiga som kunde fixa förra mattekluringen! Men eftersom ni tyckte att förra gåtan var för lätt så ska jag klämma till med en svårare nu :)

En klass som gick i åk 1 var ute i trafiken för att spela in en film som de skulle visa för barnen i förskoleklassen på deras skola. Klassen innehöll 15 barn när de gick från skolan och efter en stund kom en mamma och hämtade ett barn som skulle till tandläkaren. Direkt efter det fick två barn feber och fröken Lena fick ringa och de barnen blev också hämtade.. Hur många barn var det som kom tillbaka till skolan? När barnen kom tillbaka till sitt klassrum fick de i uppgift att räkna hur många stolsben det fanns i klassrummet och plussa ihop den summan med antalet barn i klassen. Sen fick de räkna antalet fönster i klassrummet och den summan skulle de dra bort ( ta minus) från den summan de fick fram nyss.. När de var klara med det så frågade klassens vimsiga fröken hur många månader det finns på ett år ( hon hade glömt bort det) plussa den summan till den ni hade förrut! I den här klassen gick det en kille som hette Anton och han hade en mamma som var förfärligt nyfiken på vad svaret på denna gåta kan tänkas bli.. Kan inte ni räkna ut detta så den där mamman slipper fundera längre :)

Hej och tack tennisrack!!

2. Hej Maria !
    Nu har vi löst gåtan. Den var ganska svår, men med hjälp av en vimsig fröken och en talmatta lyckades vi. Svaret blev 100.

Hälsningar Mosippan 1