Fredag 10 oktober

Den här veckan har vi gjort ett bokstavs diagram, vi skulle ta reda på vilken bokstav i ettornas namn som var vanligast. Alla har inte hunnit sätta upp sina bokstäver än. Ii leder just nu, vi får se vilken som det finns flest av.

På matten har vi jobbat med mönster, Vi har också hunnit med niokompisar, åttakompisar och idag har vi gjort sjukompisar,

Vi har provat på lite minus också.

Veckans bokstav var Ss.

På gympan har vi kört hinderbana.

Nu har vi börjat läsa lite enkla böcker själva, det är kul men lite svårt.

Viktor och Attila har lekt med förskolebarnen ute.

De andra pojkarna har spelat innebandy.

I dag fick vi korv och mos i matsalen.

Det kom barn från Ferlin och berättade om ett disco som är på lovet.

Ha en trevlig helg

En reaktion på “Fredag 10 oktober”

1. Hej igen alla barn och fröknar!
    Va ni var duktiga som kunde lösa min förra mattegåta. Men jag hörde att den var liet svår. Så nu blir det förhoppningsvis en lättare.

När jag åkte till en fröken och hälsade på så såg jag att det gick 9 hästar och betade i olika hagar, och när man klev ur bilen kom tre hundar och viftade på svansen. Inne i stallet mötte jag två katten. Hur många djur fanns det på gården? Nu var det så att jag tyckte så mycket om två av hundarna så jag lät dem följa med mig när jag åkte hem. Hur många djur var det då kvar på gården? Ni kan fråga den fröken hur många fodron det finns på den gården.. plussa till det antalet till summan ni hade förrut. Sen undrar jag hur många i:n ni har tillsammans i era namn ? Plussa på den summan också. Vad blir då svaret på gåtan?
    Hej då stortå!!
    //Maria