Onsdag 28 Maj

Idag har vi sett på cabare,och vi har haft besök av Attilas mamma. Alicia i trean sjöng en rocklåt, några killar i trean sjöng mera mål och hade färjestadtröjor på sig, islutet på låten lyfte de upp Robin som en ballong.

Vi har idag ätit kassler och potatis och brun sås med krydda i och Attila åt fisk.

Ganska många lekte glassbil som sålde pizza och annat gott. En del har plockat stenar.

Tisdag 27 Maj

hej!

Idag har vi fått välja på jordgubbar eller vindruvor isamlingen och flest barn gillade jordgubbar,Zakaria var klassvakr. Vi hade musik och sjöng sångerna som vi ska sjunga i kyrkan på avslutningsdagen.

Efter rasten jobbade med att skriva och rita om promenaden som vi gick igår, när Emma och Adil fotade blommor.

Vi har också tittat på alla bilderna och pratat om vad blommorna heter. Här är till alla bloggläsare att gissa namnen.

DSCF0604 DSCF0605 DSCF0606 DSCF0607 DSCF0608 DSCF0609 DSCF0610 DSCF0611 DSCF0612 DSCF0613 DSCF0614 DSCF0615 DSCF0617 DSCF0618 DSCF0619

Torsdag 22 maj

Mija var klassvakt och vi skulle säga namnet på olika frukter. Jobbet var att skriva och räkna prickar på nyckelpigor, saknades det prickar skulle alla ha sju.

En låtsasbrasa har några av killarna dragit ihopute idag. Sedan kom det militärhundar med i leken som skadade sig. några av tjrjerna har fixat en klubb.

Idag har vi ätit ugnstekt korv och mos.

Pysslat och grejat har vi gjort också. Vi har haft utelek nere på stora fotbollsplanen, där spelade vi brännboll. Alla var superduktiga. Det har varit så fint väder.

fbk mija.f alicia. b

Onsdag 21 Maj

Hej!

På gympan idag hade vi stationssystem med att slänga oss i lianer, tunnel att krypa, studsmatta med att göra volter om man ville, skjuta boll i mål, hoppa bock och sen var det en skön avslutning.

Attila var klassvakt och idag fick vi välja på om man gillade sol, moln, stjärna och hipp hipp hurra sol fick flest röster. Trulletroll nr tolv har ett rutigt golv har vi jobbat med och nu är alla rimtroll klara.

Lunch idag var kebabpanna och kebabsås, såsen var superdupergod och stark, mums.

tjaow då!

hv71 fbk  aik

Tisdag 20 Maj

Hej!

Tim var klassvakt idag.I dag har vi haft musik i musiksalen vi sjöng om den olydiga ballongen, idas sommarvisa, högt upp i eken, i denna ljuva sommartid.

DSCF0298 DSCF0299

Innebandyspel med treorna, lek på gården har flera gjort på rasten. Även en lek om magi. Indianer har Emma och Viktor lekt.

DSCF0103 DSCF0104 DSCF0105

Pasta och skinksås har vi ätit och det har alla nya barn som börjar till hösten också gjort, för dom har varit på besök idag. Leken om föräldralösa barn fortsätter idag igen, det tycker dom är jättekul för då är det ingen mamma som bestämmer över dom.

Fotografer idag Viktor L och Ebba.

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuiiiiiifbkuuuuuuuu

Måndag 19 Maj

Viktor L var klassvakt, Frågan var fri och det var flera som undrade om den kraftiga smällen som blev igår. Tim kunde förklara bra.

Jobbet vi gjorde idag var att rita färdigt blommor och måla.

Efter lunchrasten lekte Emma och Viktor.L indianer ute och några lekte att dom var föräldralösa. Hopprep var det också några som hoppade med , långrep.

Lunch idag fiskpinnar, potatis och stuvad spenat.

fbk viktor

Onsdag 14 Maj

Hej!

Ebba var klassvakt och vi har haft besök av Viktors mamma som hälsat på. Vi har jobbat med ” Troll nummer elva, som började skälva”.

Trådkonster, trådfigurer har flera börjat träna på.

Vi har haft fint väder efter gympan, på gympan gjorde vi bockhopp, hängde i lianer, skjuta boll i mål, kastade basketboll i korg och mycke annat. Vi var ute och lekte djurskötare, med massor av apor, på rasten det var kul.

Lunch= Potatis och fiskbullar , kanske kattmat?????? nä vi skojar det var god mat idag.r

hej då

Tisdag 13 Maj

Hej! Fanny var klassvakt.Vi fick varsin bokstav idag som fråga, vi skulle tala om vad den hette och ljuda den.

Vi har jobbat med att skriva och måla idag.

Anton, Tim och Viktor B har spelat innebandy på rasten.

Lunch idag var kycklinggrätang och grönsaker och alla smakade på den.

hej då!krfkflgldhghtkruejw

Måndag 12 Maj

Alicia var klassvakt och vi har gjort bokstäver idag, det var sju st.

Ute idag har Ella, Ebba, Alicia, Mija och stella gjort en fors vid rutchkanan den stora, några av killarna gjorde en fors bredvid. Det har grävts i sanlådan och gjorts planteringar.

DSCF0596 DSCF0597 DSCF0598 DSCF0600 DSCF0601 DSCF0603 DSCF0604 DSCF0605 DSCF0606 DSCF0607

Fotboll har några också spelat och innebandy.

Vi har ätit köttbullar, potatis och brun sås.

Roliga grimaser har några gjort.

hej då!

Fredag 9 Maj

Oj vad dagarna går fort , nu har det gått en vecka till. Det är inte många veckor kvar av terminen.

Idag har vi målat ormar och klippt i cirkel, det gick jättebra. När vi läste saga idag handlade den om en kille som hette Leo som hittade en silverskatt på sin morfars åker, när de skulle plöja för att så. Den var superbra.

pannkakor fick vi till lunch idag, åh mumma Vad gott det var.

vi har också sett på sista avsnittet på” värsta bästa vänner” ,kan killar ha tyllkjol hette det. Nu får ni själva lista ut vad det handlade om.

Vi får också hälsa Emma Abrahamsson välkommen till oss på Mosippan, hon börjar i vår klass på måndag och kommer från Sunne.

Hej då! kan hälsa från Emanuels mormor att han mår ganska bra, och vi hoppas att han kommer nästa vecka.