Torsdag 21 februari

Vi har idag skrivit och målat om -Arlaloppet- några ritade av medaljerna och en några av stora Arlakon som alla fick åka under vid målgång.

vid sagostunden fick vi höra på sagan om Nicke Nyfiken och han var duktig på att vika  båtar av tidningspapper och det har några provat på idag, det var inte lätt.

Ute idag har det varit snöbollskrig nere i skogen och det är enda stället på skolan man får kasta snöboll på. några provade på att göra snölyktor och andra snödjur, det är synd att det blir söndertrasat av andra barn så fort vår rast tar slut.

Lek i gympasalen har vi också haft och där lekte vi stafettlekar och tävlade i olika lag, det tyckte flera var kul.

Javisst får inte glömma berätta att vi fick ” hedvigsoppa” till lunch och det var köttfärssoppa, bröd och smör också.

Hej då allihopa! Stella får ha det bra i Göteborg och Fanny i Ulricehamn.

Måndag 17 Februari

Mija var idag klassvakt och till jobb var det ” Troll nummer fem fick foten i kläm”. Emanuel har idag lekt i sin koja med Viktor och några barn från ettan. I skogen var det som en sjö med vatten och några lekte labyrint och hade 9 livspuckar och slapp att bli slajmade…Det luktar av alla kläder……..

Till lunch var det kalops och potatis och sås.

Torsdag 13 Februari

Idag har vi haft rytmik i gympasalen och där hade vi bollträning. Vi kastade bollarna på olika sätt till varandra. Vi skulle rulla, studsa och kasta med studs till en kompis. Vi lekte även en lek som heter ” Bränna fötter” gissa vad det är för lek????????????????????.

Viktor L var klassvakt och till mat fick vi mumsig spagetti och köttfärssås.

Onsdag 12 Februari

Hej!

Vi jobbade och vi skrev av i naturboken vad vi gjorde igår, vi skrev om tipspromenaden och skeppsbrottet. Anton fick skriva om sin slalomåkning istället. Ella och Stella lekte med vatten vid en slaskpöl som är vid ventilationstrumman och gjorde gångar vid vattnet.

Gympat har vi gjort och det var kul.

Till lunch var det Fisk och potatis, sås och grönsaker.

Hej då.

Måndag 10 Februari

Fanny var klassvakt och vi har idag jobbar med halva och hälften, det var en flicka som gick på en väg och när hon gått halva vägen skulle vi rita en glass. Vi skulle dela med oss hälften av alla saker.

Tim har lekt agent med Sonny, Robin och Viktor.B. Några lekte i vattenpölarna på innergården och där var det massor med vatten och många blev blöta. Några lekte i kinagungan och gungade högt.

Till lunch var det potatismos och köttbullar.

Torsdag 6 Februari

Hej!

Alicia har pysslat och gjort en pokemon väska av papper. I morgon blirdet att träna på skidor ute vid Kalhyttan och vi äter lunch i klassrummet. Vi har också jobbat med att minnas gympabanan igår och rita av banan, det var sex statiner. Alwin var klassvakt.

Kycklingsoppa till lunch idag och fattiga riddare till mellanmål på fritids.

Hej då.

Tisdag 4 februari

Vi har skrivit om snötornen som vi gjorde igår, vi skrev det i naturboken. Anton var klassvakt och frågan idag var att säga något som fanns i ett vardagsrum. Vi har pysslat inne och lekt labyrint och Taurus och Didalos. Vi har också haft en extra lekstund när det är Tisdag.lite bilder från leken, tyvärr suddiga

DSCF0338 DSCF0339

Vi har också pratat om att vi ska inte tvinga varandra till saker som att åka i isbacken eller vara med och leka. Vi har lekt jättebra tycker Alwin.

Det var makaroner och grillkorv till lunch och naturligtvis grönsaker.

Måndag 3 Februari

Zakaria var klassvakt och vi jobbade med ” Troll nummer fyra red på en myra ” vi pratade om olika sorters myror  vi kunde komma på stockmyra, skogsmyra, svartmyra och pissmyror. Pissmyra eller kissmyra eller etterkaja bits dom eller kissar dom?????????

Vi har också jobbat med att bygga snöberg och vilket lag som byggde det största och det var lag 4 som vann. Sen var det ett lag som hade bra samarbete och det var lag 1

snötorn

.DSCF0209

Till lunch var det biff,potatis brun sås och grönsaker, sylt.