Fredag sista 31 Januari

Stella har varit klassvakt och frågan var fri idag. vi har jobbat med att klippa ut piggblubbisar och målat dom, sen skulle de limmas på ett papper som ett pussel.

Vi tittade på Mattefilm idag och det handlade om former, triangel, rektangel.

Till lunch var det kycklinglasagne och 8 st tyckte det var gott,5 tyckte det var mindre gott.

Några av barnen har åkt stjärtlapp/ madrass i stora backen. En skatt har också blivit begravd ute av Tim och Mija.

Anton och Attila har spelat innebandy så att svetten har sprutat. Ebba och Fanny har lekt restaurang och Solveig fick köpa gröt.

Torsdag 30 januari

Hamburgare fick vi till lunch idag och det var supergott, några ville att det skulle finnas senap också.

vi har jobbat med något svårt idag , det var tågvagnar som skulle fyllas till hälften med sand och loket orkade inte dra 8 vagnar utan det skulle hällas över till fulla vagnar och då blev 4 att dra.

Tisdag 28 Januari

Vi jobbade med att skriva om promenaden igår det var olika saker som inte hörde naturen till det var en drake, bil, vägskylt med herr gårman, en papegoja, en giraff, diskborste och till sist en fruktdelare.

Till lunch fick potatis, fisk och spenat, det var det inte många som gillade.

Måndag 27 Januari

Idag var Attila klassvakt och vi har varit ute och gått en promenad och där skulle vi titta efter sju saker som inte hörde naturen till, här kommer sakerna men en diskborste saknas. Viktor B var fotograf och fotade även sopbilen utanför skolgården.

Till lunch fick vi pytt i panna och rödbetor och en massa grönsaker. Hej då Oj vi glömde vad vi jobbat med och vi rimmade på : Troll nummer tre har satt kepsen på sne.

Fredag 24 januari

Idag har Viktor L  varit klassvakt och idag och vi fick idag berätta hur vi mådde och det var många  som hade växtvärk och ont i tänderna.

Vi hade också Simone på besök som har varit sjuk så länge. Hon bjöd oss på glass och det var gott……mums…..

Vi har också hunnit med att titta på Katten musen tiotusen som idag handlade om siffran 5 och former, cirkel och klot.

Till lunch var det skinkstek och potatis, brun sås och oliver och andra grönsaker.

Hejja färjestad FBK ni är bäst……haha……..moahhhh……….

Onsdag 22 Januari

Idag har Ebba varit klassvakt och idag fick man berätta vad man ville i samlingen.

Vi jobbade med att göra hagar i olika färger med bondgårdens djur och det var nog att lika många djur fanns i hagarna. Alicia har varit fotograf både inne och ute och här kommer det några bilder.DSCF0076

Måndag 20 Januari

Till lunch var det mos och grönsaker och fiskgratäng.

Alicia var klassvakt och vi jobbade med att se till att snögubbar blev hela och tillsammans var dom fyra stycken.

Alicia Mija och Stella har börjat träna på en dans. Fanny och Ebba gjorde ett spökhus, dom hade en laserbil och gjorde bilder med den. Ute brottades flera av barnen med Fredrik och det var kul.

Äntligen Fredag!

Vi läste om monster på sagostunden och såna vill vi inte ha i källaren.

På rasten åker många stjärtlapp och om ni föräldrar vill att era barn ska använda hjälm, skicka med.image

Vi har också sett på matte tv. Idag handlade det om siffran 3och 4.

Efter rasten gick vi med Backsippan Ner på stora fotbollsplanen och lekte. Men det var kallt……brrrr……

Hej då och trevlig helg

Torsdag 16 Januari

Idag fick vi frågan på morgonsamlingen om vilka djur som bor på en bondgård och alla kunde det.

Vi jobbade med att dra streck till olika snögubbar som hörde i hop och änglar som olika stora barn gjort.

Till lunch var det god mat makaroner och skinksås.

Emanuel var klassvakt idag. Vi lekte tunnelkull i gympasalen och dansade ringlekar.

Onsdag 15 Januari

Till lunch var det fisk och potatis, kall sås det var gott. Vi har också jobbat i mattehäfter och där skulle vi leta reda på de största sakerna och de minsta. I en kruka skulle man måla tre blommor.

Morgonsamlingens fråga var att man skulle berätta hur många fönster man hade hemma ett av barnen hade 27 fönster ??????? hm…..

Anton var klassvakt och Alicia har varit hjälpsam idag♥

Idag på gympan hoppade vi på studsmatta och skulle landa på olika sätt ex sprattelgubbe och som ett ljus.