Torsdag den 19 December

Hej

Till lunch idag fick potatisgratäng och kassler. Vi har tittat på julcabaret i gympasalen, det var barn i årskurs 1-6 som uppträdde. Alla som uppträdde var väldigt duktiga, men det fanns en rökmaskin som sprutade rök och den luktade otäckt. Viktor B tycker att de som sjöng ”What the fox say?” var jättebra. Imorgon så ska vi gå till Folkets hus och se på bio, det ska vi göra direkt på morgonen så det gäller att komma i tid.

Tisdag 17 December

Hej

Vi har varit till kyrkan och tittat på julevangelium, några tyckte det var kul, andra mindre kul. Det var kul att det var en brevbärare med som kom med paket. Till lunch fick vi mos, fisk, grönsaker, pannkaka, sylt. Tim var fotograf idag. När vi gick hem från kyrkan så hittade Marita två armband på marken, de finns nu att hämta på expeditionen på Åsenskolan.  Eftersom vi gick till kyrkan direkt i morse så hade vi ingen samling så Ebba som är klassvakt idag får öppna sitt paket nu, hon fick en delfin.

Tomtar som vi har gjort.

Julevangelium i kyrkan.

Julpyssel.

Måndag 16 December

Hej

Idag var Alicia Klassvakt, hon fick en julklapp av tomten, det var en isbjörn. Idag har det varit riktigt regnväder ute så vi fick ha regnkläderna på oss och det blev väldigt geggigt. Till lunch fick vi pannkaka, jordgubbssylt, äppelmos, grönsaker och keso. Vi har gjort julpyssel, tomtar och stjärnor. Det är åtta dagar kvar till julafton! Idag jobbade vi med antal 1-3, man skulle rita äpplen, blommor och båtar. Vi såg på en kort film, Pinos jul.

Fredag 13 December

Hej

Idag har vi gått Luciatåget, det gick jättebra, alla var så duktiga. Till lunch fick vi tomtegröt och Lucia har namnsdag idag. Vi har kollat på film, Pippis jul, Tjorvens jul och Lottas jul.

lucia

Fanny och Ebba var fotografer idag, bilderna får ni se en annan dag.

Torsdag den 5 December

Hej

Idag till maten var det makaroner och korv, det var gott! Mija var klassvakt idag. Hon fick en isbjörn i present av tomten. Idag jobbade vi med att höra det första ljudet i ord. Några tyckte att det var lätt och andra tyckte att det var svårt. När vi åt frukt så såg vi att det började snöa så då gick vi ut och åkte stjärtlapp. Attila och Viktor B gjorde stjärnor med Solveig. Vi har övat på Luciasångerna.

Igår hittade vi på två sagor:

Saga 1

Det var en gång en flicka som hette Glad. Glad var ute i skogen och plockade kantareller. När Glad kom fram till en skogsglänta fick hon se fem barn. – Hej! Vad gör ni? Frågade hon. – Vi leker kurragömma, svarade barnen. – Får jag vara med? Frågade Glad. – Ja det får du! Sa de fem barnen. Men så åkte de alla istället till badhuset och där träffade de många fler barn. Sen gick de till biblioteket och läste många böcker. Glad och en pojke som hette Per skulle sen baka äppelpaj, de hade åtta äpplen i en påse. I marken under äppelträdet kröp det myror, det var åtta myror. Glad och Per plockade sen sex smultron till äppelpajen. De tittade sen mot himlen och såg tre fåglar som satt på en eltråd. Det kom fler fåglar och satte sig på samma eltråd, det var åtta fåglar tillsammans.

Saga 2

Det var en gång en djurpark. Det fanns åsnor som åt gräs, det fanns kaniner som hoppade i gräset och körde tävling. De tävlade om vem som kunde äta mest gräs. Det fanns även giraffer som tog hand om sin nyfödda bebis som de lärde springa. Det fanns även ödlor som sprang runt och klättrade. I djurparken var det även fiskar som hoppade från ett vattenfall. Till sist så fanns det kryp som smaskade i sig gräset.

Tisdag 3 December

Hej

Attila var klassvakt idag. Vi fick välja på om vi gillar pepparkakor eller lussekatter mest. Vi har bakat pepparkakor, degen var god.

Till mat var det chili con carne.

Vi har jobbat med att skriva av och rita vad vi önskar oss i julklapp, Marita skickar våra önskelistor till tomten.

Vi har lärt oss ett nytt ord idag ”Frustrerad”, det betyder att man blir arg och irriterad.

Zakaria, Emanuel och Tim busar.

Emanuels torn i sandlådan

Måndag 2 december

Emanuels torn i sandlådan

Idag har vi haft lektstund, men inget jobb, istället berättade Marita om varför vi firar advent. Viktor L var klassvakt och fick öppna kalendern. Han fick en julklapp, det var en isbjörn som han har lekt med hela dagen.

Vi har tränat på Luciatåget, så kom ihåg att titta hemma om ni har kläder till det.

Till lunch var det fisk, potatis och dillsås, Marita tycker att fisken var helt fantastisk!

Vi har haft två praoelever här idag, Cerem i femman och Abdullahi i sexan.

Emanuel gjorde ett fint torn i sandlådan.