Fredag den 25 oktober

Hej hopp

I morse firade vi Alwin på hans 6:års dag med paket och sång. ( Alwin fyller år egentligen imorgon)

Vi har arbetat i våra mattehäften, vi jobbade med olika former.

Vi har tittat på film med Backsippan, den handlade om Barr och Pinne som räddar världen. Rättar fel som folk gör, så naturen hålls ren.

Vi fick potatis, sås och fisk till lunch. Efter lunchen begav vi oss till simhallen, där var alla jätteduktiga med bentag och armtag. Vissa av barnen fick prova på att simma utan dyna.

Till veckan är det höstlov så vi ses igen när det har blivit november.

Trevlig helg och ett härligt lov.

Hejdå

Tisdag 22 Oktober

Hej därhemma

Idag har vi ätit makaroner och köttbullar till lunch, det fanns även ketchup. Det smakade jättegott.

Idag har vi arbetat med att hitta saker som var lika, till exempel svampar, korgar och mössor.

En del av barnen har gjort Halloween saker som pumpor, spöken och katter.

Vi skickar en särskild hälsning till Maritha som är hemma ett grattis på hennes namnsdag. ♥

Här nedan kommer några bilder från badet i fredags + några bilder på höstarbete som barnen har gjort.

simhallen

löv med mera 003

löv med mera 001

Hejdå

Fredag 18 oktober

Idag så har vi jobbat i våran mattebok med olika former. Vi har ätit ris och kycklinggryta till lunch. Efter maten så åkte vi till simhallen, vi fick träna på att göra bentag och alla var jätteduktiga och kunde simma från sida till sida. Efter träningen så fick vi leka, det var kul.

Vi har även hunnit med att titta på film med backsippan, den handlade om hur man skulle bete sig ute i naturen.

Simone återkommer med kort från simhallen.

Trevlig helg önskar vi er alla.

Tisdag 15 Oktober

Ebba var klassvakt och vi fick försöka säga olika bokstävers namn och hur de låter, efter det fick vi skriva och rita om vad vi gjort i skolskogen igår i naturboken.

vid sagostbanden blev det en berättelse om Maja gillar småkryp och får löss i håret och vad hon gör då, den var bra.

idag när det är Tisdag får vi en extra lekstund och det är kul.vi tränar Också på olika ramsor och klappar…tre hästar stod i ett stall….Pelle plutt

Måndag igen!

viHiv har idag ritat av oss själva,självporträtt i helfigur, det var besvärligt tyckte några. Fanny var klassvakt idag och skötte det bra. Ordning och reda. Vid sagostunen idag fick barnen höra berättelsen om Tarzan i djungeln, jag trodde inte någon skulle veta vem det var, men flera visste det.

Till lunch var det köttbullar och potatis sås mums….

Sen gick vi till skolskogen och där var det kul, det gick att klättra och svinga sig fram och ett dass finns det och ett vindskydd. Dagens uppdrag var att hitta fem olika blad/ löv, vi hittade blåbärsblad, lingonblad, hallonblad,Björklöven, rönnlöv, och det svåra asplövet, bra jobbat av alla! Och ingen trampade ner sig i kärret.

Hej Fredag idag!

Idag har det varit mycket härligare väder och det var skönt. Alicia var klassvakt idag och idag fick barnen berätta hur dom kom till skolan av 12 barn var det bara två som gick, en åkte buss och resten åkte bil…….. hmmm……

Vi jobbade med att se olikheter och mönster och sedan målade vi det. fem myror hann vi med också idag handlade det om bokstaven B och siffran 8.

Till lunch fick vi idag tjock pannkaka med grönsaker och sylt, vi har också fått kryddor i matsalen som vi inte haft förut, det är salt och olika pepparsorter, man kunde inte låta bli att le när de större barnen snällt gick till kryddbordet, stod i kö och preparerade sin pannkaka med kryddor, undrar vad det smakade haha.

Ha en skön helg!

Torsdag 10 Oktober

Emanuel var klassvakt idag och idag var frågan fri dvs man får säga vad man vill. Vi jobbade med att måla, klippa ut och limma en liten svampskog. Idag har det varit tråkigt väder men det är nyttigt för svamparna med regn. Några av barnen hoppade i vattenpölarna så det blev vatten i stövlarna, det var så djupt vid aphuset och bakom ventilationstrumman även ansiktena blev blöta.mija i vatten

Vi har också lekt i gympasalen och vi lekte springråttor och dansade långdans.ellai gympan emanuel i gympan

gympan

Till mat var det spagetti och köttfärssås, ketchup var också gott och grönsakerna.

Fredag 4 Oktober

Idag har vi haft fotografen här och vi fick gå ner i musiksalen för att bli fotade, det var en tjej som var fotograf. Först fick vi sitta tillsammans och sedan blev vi fotade en och en. Det satt en massa papaplyer i taket där och det var konstigt.

Det tog tid så när vi kom tillbaka blev det lässtund med frukt. Idag blev det inget jobbande.

Vi tittade på fem myror……… handlade idag om bokstaven K och siffran 3 och ända upp till 20.

Till lunch fick vi Korv i paprikasås och ris hmm……så spännande smak.

Det har varit härligt väder så vi har varit ute en del också.

Hej då nu är vi lediga två dagar:)

Tisdag 1 Oktober

Vi har jobbat med att vi skulle rita olika saker på ett papper, vi skulle lyssna noga och rita ex träd och äpplen, flaggstång ,katt, sol och bollar. Vi har till lunch ätit fiskgratäng, grönsaker och potatis. Eftersom det är hälsovecka får vi lite extra salladsbord i matsalen. Det var också keso det tyckte Anton var gott.