Torsdag 26 September

Nu har hösten kommit och idag var det kallt ute på första rasten,det behövdes både vantar och mössa. Fanny var klassvakt och hennes mamma fyller år idag så grattis Liselott, gissa vem som svallrat :).

Vi har idag jobbar med första, andra, tredje osv…..först och sist…..och hur vet man vem som står först i en kö……..och vem står sist……många funderingar och de flesta tyckte nog att ditåt man tittar dit går kön…..

På leken i gympasalen lekte vi kom alla mina kycklingar och sen dansade vi fågeldansen.

Här kommer lite lekbilder från förra veckan när det var varmare: SAM_1468

SAM_1462

SAM_1464

SAM_1465

Tisdag 24 September

Emanuel var klassvakt och idag skulle vi berätta om varför vi kan se att det är höst.Svaret kommer här: Löven faller av träden och ändrar färg, det blåser och en del grenar blåser ner, frost och kallt och vi måste använda vantar, äpplena på träden mognar, ormarna går i ide och de gör björnarna och igelkottarna också, det blir mörkt på kvällen. bra ideer från alla barn. Skolskogsbilder: SAM_1517

SAM_1511

SAM_1510

SAM_1509

SAM_1505

SAM_1503

Vi jobbade med att skriva svampens delar dom heter hatt , fot och strumpa, svampens rötter heter myceler, konstigt ord…….

Kycklingnuggets och ris, currysås och grönsaker var det det till lunch.

På tisdagar får vi en extra lekstund och då var vi ut.

Fredag 20 September

Igår fick barnen ta med sig  tygpåsarna hem som vi tryckt, dom blev jättefina, kan användas till regnkläder, gympapåse eller vad ni vill ha i den :). Ska vara tvättbara( hoppas det iaf).SAM_1498

SAM_1497

SAM_1496

SAM_1495

Idag har vi jobbat med att rita av våra händer och mäta våra fingrar med linjal, det gick bra och bara några behövde fröken hjälp.

Vi har också gått skoljoggsbanan, som vi ska gå/springa på fredag den 27 e. Det kan vara bra att veta vart banan är även om det står funktionärer utefter den.

Fem myror har vi också hunnit med det handlade om bokstaven o.

Ella var klassvakt och alla fick tänka efter vad man önskade sig mest….. det var hundvalp, kanin, lego castle och gosedjur.

Ha en skön helg så ses vi på måndag.

Torsdag 19 September

Tandsköterskan kom och vi fick varsin tandborste, vi fick lära oss att i cola var det mycket socker och att man skulle äta godis på lördagar. Men några av barnen i klassen säger att dom äter godis på både fredag och lördagar……….får man det? Vi fick också reda på att det var viktigt att borsta på morgonen och kvällen. Ganska många av barnen använder eltandborstar.

Vi har också lekt i gympasalen och där lekte vi några lekar, getingen och musiktafatt, och musikstopp med rockringar.

Tisdag 17 September

Vi har idag målat, klippt och klistrat och byggt raketer. Attila var klassvakt och han kunde läsa alla namnen i samlingen. Det var bra gjort.♥

Supergod mat idag spagetti och köttfärssås.

Idag när vi var ute så var det några som cyklade och Stella var polis och kollade på körkort.

Härliga Fredag!

Idag är det fröken Marita som bloggar för vi hann inte med det idag, vi var på vägskylts jakt sista timmen och klockan gick så fort. Vi hittade ganska många skyltar som snart ska visas här på bloggen, för vi fotade av dom.

– vad är vägmärken frågade jag i samlingen? Ja sa ett barn om man sladdar med cykeln i gruset så blir det vägmärken, ett annat barn sa dom vita markeringarna som delar vägen…….jag ändrade genast och frågade om dom visste vad vägskyltar var ………… Då blev det tyst det var svårt att veta men nu vet dom några hoppas jag………SAM_1471

SAM_1473

SAM_1474

SAM_1476

SAM_1477

SAM_1479

SAM_1481

Viktor L var klassvakt idag dagens fråga var fri dvs man står berätta vad man vill. Vi jobbade med en ramsa om en gubbe och barnen ritade den började så här -En prick och en prick till och en näsa som en sill, ett huvud som är runt och en mun som pratar strunt……..

Onsdag 11 Setember

idag var Viktor b klassvakt och vi skulle komma ihåg färgerna på våra jackor utan att titta, alla kunde det.

Vi har fått en egen mattehäfte och i den skulle vi rita av oss själva och mäta oss hur långa vi var.

Till lunch var det Fisk och Potatis,spenat mums.

Gympa har vi haft idag och vi sprang och gjorde stationer.

Måndag 9 September

Fanny var klassvakt och idag var frågan fri dvs man får berätta vad man vill.

Vårat jobb var att jobba med färger i sin rätta färg, citronen var gul,kräftor är röda, gurkan är grön och räkor är rosa m m.

I skogen blev vi indelade i grupper och vi skulle leta efter saker som var svart, orange, röd, gul, brunt , grönt det var lite svårt tyckte några och en del tyckte det var superlätt:)skogen färger

skogen2

skogen3

skogen1

Till lunch var det både kyckling pyttipanna och vanlig pyttipanna.

Fredag 6 September

Hopp i hopp!

idag har vi tryckt lingon och blåbär med fingrarna, det blev bra och det var kul. Vi tittade på fem myror….. Och idag handlade det om bokstaven H och I och siffran 5.

Eftersom det är Oxhälja marknad har vi gjort marknadsgodis som vi fick med hem.

Ha en skön helg allihopa.