Onsdag 28 Augusti

Vid samlingen idag var frågan vad vi hade för färg på tröjan. Som jobb idag fick vi höra en berättelse om en björn och det  handlade om färger.

Glassmaskinen hette boken vid fruktstunden.glassmaskinen

Vi har jobbat med att vika masker som ska dekoreras i morgon, liknande masker hade indianerna i Amazonas djungel när de dansade rituella danser.SAM_1436

Till lunch idag var det Fisk, kall sås och potatis .

Första skolveckan!

Nu har skolan dragit igång och på Mosippans förskoleklass finns det 12 härliga barn, Amanda har tyvärr bytt skola och vi önskar henne lycka till.

Vi har börjat så smått med att jobba med att göra ”dörrar” med självporträtt som sitter på dörren ut till matsalen. Barnen kan visa om ni vill se på dom.

Vi har också haft matte och tränat på att räkna alla var duktiga. vad dom kan…………

Tänk vad snabbt dom lär sig, bara att stå på led i hallen på morgonen när vi börjar har alla förstått och dom kommer ihåg sina platser både i samlingen och i matsalen.

Rytmik har vi hunnit med i torsdags och vi lärde oss en ny danssång ”när vi sjunger, när vi dansar i min kropp finns ett hopp …………”Hör med barnen om de kommer ihåg! vi lekte också en bonde i vår by.

När vi har rytmik, idrott och skogen sammarbetar vi med Backsippan och tillsammans blir vi 30 barn. ja det var lite uppdatering vad som hänt under veckan // Marita

Hej alla!

Nu är bloggen fixat , det är finputsning som fattas. Här kommer barnen i mosippans förskoleklass berätta om sin vardag och vad vi gjort. Det kommer att vara barnens kommentarer och funderingar tillsammans med foton som kommer att skrivas om.

Vi kommer att ha som mål att blogga tre dagar i veckan och vi vill gärna ha många kommentarer från er läsare.