Alla inlägg av marita magnusson

Sommarlov……..

Nu idag var Viktor B klassvakt och frågan var fri. Vi jobbade med att leta nyckelpigor i rosbuske, det var nio st som busat och gömt sig. Vi hade besök av filipstads tidningen som gjorde ett reportage om våra bilder vi fotat, Ebba och Anton fick vara med och prata.

mos och biff har vi ätit till lunch, lingonsylt men det gillar inte alla.

efter lunchrasten tittade dom som ville på film, Frost den lånade vi av Fanny. Den var superbra, vi smaskade också på popcorn och saft.

i morgon är det avslutning i kyrkan och sen väntar ett härligt sommarlov. Grattis till alla som fyller år under sommaren……hipp hipp hurra…….

Hej då ses i Augusti!

Hej allihopa!

Den här veckan har vi jobbat och avslutat alla grejer vi haft på gång. Skurat lådor och plockat ur hyllor, för till hösten kommer alla dom goa barnen att bli ettor och saker ska flyttas in till det nya klassrummet som blir.

I måndags hade vi avslutningsfika i björnens lekpark med gosaker vi bakat.

I onsdags hade vi brännbollsturnering med ettorna, vi hade mixade lag och svarta laget vann.

Tisdag 10 Juni

Ebba var klassvakt idag och frågan vilken färg det var på skorna ute i hallen.

Några av killarna lekte med pinnar ute och beskyddade varandra.

Vi har idag ätit kycklingpanna med currysås. Vi har idag städat ihop alla saker vi gjort under året, det skickas hem i morgon.

fbk HEJ DÅ!

Torsdag 5 Juni

Hej!

Alicia var klassvakt. Vi har idag ätit Äggakaka.

Flera av barnen började bygga en koja som blev ostadig och rasade ihop ute. Inomhus lekte några av killarna med Star Wars lego.

tre barn har idag bakat och en annan dag bakade några andra.

Vi tränade på brännboll i gympasalen idag det gick sisådär.

fbk fbk hej då!

Några lekte häxleken ute på rasten.

I morgon är det nationaldagen och då är det parad med ballongupsläpp på stan kl. 10.

Onsdag 4 Juni

Hej!

Alwin var klassvakt idag, och frågan var fri. Vi har också jobbat med att se fel på ett arbetsblad, det var 20 st fel på det ena som skulle fixas på det andra.

Till lunch fick vi tacobuffe och det var supergöööööttttttt…………..

Flera av barnen( nästan alla) har idag blivit fastbunda på skoj i en lyktstolpe, det var killarna mot tjejerna. Det var kul och den ägde.

På gympan idag gjorde vi olika stationer, det var bänk i ribbstol ,träna att skjuta boll i mål, hänga i ringar, hoppa på ett ben i ringar, hänga i stång, balansgång och en massa andra saker.

Fbk är bäst

Måndag 2 Juni

Idag har tandsköterskan varit här och vi fick se på filmen och den handlade om Karius och Bactus, två tandtroll som bodde i munnen hosLasse. Sen fick vi tandborste och tandkräm och ett diplom.

DSCF0626 DSCF0627

Sen var det några som lekte Frozen ur den filmen.Några andra lekte mamma, pappa, barn.Sen lekte några haj i rutchbanan och blev ovänner där. Black cops har några killar lekt.

Vi har också ätit fiskpinnar, mos och ketchup.

Vi skulle gått till stora grusplanen men där var sexorna och spelade scoutboll, så vi fick uppdragskort att göra på skolgården, det kunde vara två stenar som var lika tunga, leta efter tre mjuka saker, leta efter pinnar och bygga ett A osv.

fbk brynäs hej dä

Onsdag 28 Maj

Idag har vi sett på cabare,och vi har haft besök av Attilas mamma. Alicia i trean sjöng en rocklåt, några killar i trean sjöng mera mål och hade färjestadtröjor på sig, islutet på låten lyfte de upp Robin som en ballong.

Vi har idag ätit kassler och potatis och brun sås med krydda i och Attila åt fisk.

Ganska många lekte glassbil som sålde pizza och annat gott. En del har plockat stenar.

Tisdag 27 Maj

hej!

Idag har vi fått välja på jordgubbar eller vindruvor isamlingen och flest barn gillade jordgubbar,Zakaria var klassvakr. Vi hade musik och sjöng sångerna som vi ska sjunga i kyrkan på avslutningsdagen.

Efter rasten jobbade med att skriva och rita om promenaden som vi gick igår, när Emma och Adil fotade blommor.

Vi har också tittat på alla bilderna och pratat om vad blommorna heter. Här är till alla bloggläsare att gissa namnen.

DSCF0604 DSCF0605 DSCF0606 DSCF0607 DSCF0608 DSCF0609 DSCF0610 DSCF0611 DSCF0612 DSCF0613 DSCF0614 DSCF0615 DSCF0617 DSCF0618 DSCF0619

Torsdag 22 maj

Mija var klassvakt och vi skulle säga namnet på olika frukter. Jobbet var att skriva och räkna prickar på nyckelpigor, saknades det prickar skulle alla ha sju.

En låtsasbrasa har några av killarna dragit ihopute idag. Sedan kom det militärhundar med i leken som skadade sig. några av tjrjerna har fixat en klubb.

Idag har vi ätit ugnstekt korv och mos.

Pysslat och grejat har vi gjort också. Vi har haft utelek nere på stora fotbollsplanen, där spelade vi brännboll. Alla var superduktiga. Det har varit så fint väder.

fbk mija.f alicia. b